понедељак, 9. јун 2014.

Uklanjanje bradavica na ruci ili licu prirodnim lijekovima




- Tko ima bradavice po ruci ili licu, neka uzme sirovog drveta od jasena i neka ga stavi na vatru da gori. Onim sokom koji izlazi iz drveta neka maže bradavice.

- Izgnječi i iscijedi sok iz svježeg lista kiselice ili bršljana ili preslice. U ovu tekućinu umoči malo pamuka i privijaj na bradavice. 

- Iscijeđen sok iz crvenog luka također je dobar lijek protiv bradavica.

- Ploda smokve (kad se otkine smokva s grane iscuri mlijeko). Samo otkinite smokvu i sa petiljkom mažite po bradavici. Za par dana su se povukle i nikad se više nisu pojavile.

- Bradavica se uspješno i jednostavno uklanja bijelom školskom kredom. Kredom se trlja po bradavici dva-tri puta dnevno. Ili se nastruže praha s komada krede, pomiješa s vodom i tim namažu bradavice. Za kratko vrijeme bradavica nestaje.

-  Kroz tanku ljepenku probije se rupa veličine bradavice tako da ostala koža oko bradavice bude od vatre zaštićena. Nad bradavicom upali se kocka šećera tako da vrela masa pada na bradavicu. Za vrijeme ove operacije osjetitće se bol, ali će bradavica sve više crnjeti i na kraju za nekoliko nedjelja posve će nestati.

- Upalimo svijeću i nad njom grijemo što je više moguće dobro zašiljenu grafitnu olovku. Zatim vrućim šiljkom brzo ubadamo bradavicu od sredine prema rubu. Kadse olovka ohladi, ponovno je ugrijemo. To se ponavlja 4—5dana. Nakon 3—4 tjedna bradavica će nestati.

- Bradavice se razgrebu, namazu slinom balavog pužai drže na toplini ili na suncu da se dobro osuše. Za nekolikonedjelja ih neće biti.- Prašak koji se nalazi u sredini bundevinog cvijetamalo smrvimo i time nažuljamo bradavicu dva puta dnevno. Za nekoliko dana bradavica će nestati.

- Svako jutro poslije umivanja posipajte bradavicu pepelom od cigarete.

- Bradavica se može odstraniti i solnom kiselinom (dobije se u ljekarni). Gornju kožicu bradavice treba odrezatii bradavicu namočiti solnom kiselinom pomoću staklenogštapića. Za kratko vrijeme bradavica će otpasti.

- Provjereni lijek za uklanjanje bradavica je čuvarkuca (Sempervivum tectorum). Biljka se privija toliko dugo dok bradavica ne nestane. Dobro je stavljati oblogu stalno, a ako ne možete onda bar noću. Za otprilike 15 upornih dana bradavice nestanu, kao i kurje oči 

-  Uklanjanje bradavica pomoću sirovog krumpira. Uzmite krišku sirovog krumpira i trljajte bradavice. One bi se trebale s vremenom povući. Na isti način možete pokušati i s korom od banane.

- Uklanjanje bradavica na indijanski načinNaš povratnik, 75 godišnji starac iz Pridvorja kod Dubrovnika, ispričao je svom susjedu (Vlaho Arkulin) kakose riješio bradavica kojih je imao mnogo na obje ruke: Za vrijeme prvog svjetskog rata radio sam u Americi — pričastarac. — Jednom me srela stara Indijanka, vračara. Vidjevši da na rukama imam bezbroj bradavica, reče mi: »Ako se želiš riješiti bradavica učini ovo: navečer prije spavanja izaberi najveću bradavicu. Uzmi malu tanku šivaćuiglu, duboko zabodi u bradavicu sve dok ne osjetiš bol.Igla u bradavici mora uspravno stajati bez pridržavanja.Tad se plamenom svijeće grije igla od ušice pomičući plamen svijeće prema sredini igle. Od plamena svijeće igla ćese jako ugrijati. Nastat će nepodnosiva bol. Tada se svijeća odmakne od igle i čim bol prestane, ponavlja se postupak sa grijanjem igle od ušice prema sredini. To ponovi 3 večeri po 3 minute i grij uvijek istu bradavicu.
« Jasam vračaru poslušao i nakon tri večeri sve su bradaviceotpale i one s ruke koju nisam grijao.Kako sam i ja po rukama imao bradavice — piše mi Arkulin — iako susjedu nisam htio vjerovati, više sam iz znatiželje postupio po receptu stare Indijanke i gle čuda. Većnakon dva grijanja bradavice se počele sušiti, a kod trećegsam ih jednostavno orunio s kože. To je bilo 1964. godine i više se ne pojavljuju.


Pratite naše objave na Facebook-u