уторак, 24. јун 2014.

Prirodni lijek protiv bolova u želucu




Riješite se Bolova u želucu upotrebom prirodnih narodnih lijekova

1. Korijen iđirota, kamilice, kičice, ružmarina  u podjednakim dijelovima (ako nema sve vrsti može da posluži isamo jedna). Od ove mješavine  nepunu jedaću žlicu preliti s dva decilitra ključale vode. Ostaviti da stoji 10 - 15minuta, ocijediti, zasladiti pravim medom, dodati malo soka od limuna i piti toplo triput dnevno prije jela po šalicu.

2. Pelina mala kavena žlica, nane, kantariona  po jedaću žlicu, stolisnika  2 jedaće žlice. Od ove mješavine  nepunu jedaću žlicu preliti s dva decilitra ključale vode. Ostaviti da stoji 10 - 15minuta, ocijediti, zasladiti pravim medom, dodati malo soka od limuna i piti toplo triput dnevno prije jela po šalicu.

3. Korijen lincure i ružmarina — od svakog po 2 jedaće žlice dobro promiješati, samljeti i od tog praška uzimati dvaputa dnevno pola kavene žlice (popiti kao aspirin s vodom). Djeca uzimaju pola označene doze.

4. Želučane bolove sigurno liječi smjesa lovorovog lišća  jedaća žlica, suhe kore od narandže  2 jedaće žlice. To sekuha 10 minuta u pola litre vode. Nakon toga ostavi da  stoji 10 - 15 minuta; zatim se ocijedi i pravim medom zasladi. Pije se po šalicu triput dnevno poslije jela. To je vrlo dobro sredstvo i za bolesnike koji boluju od naduvenosti i prejake kiseline u želucu. — Bez narandžine kore dobar je lijek protiv upale grla i reumatičnih bolova.

5. U 100 g vode stavi se dvije žlice octa, dvije žlice šećera i dobro promiješa. Na to se nalije puna žlica sodabikarbone i promiješa, čim stane emulzirati, odmah se popije. Treba Uzeti veću čašu, jer rado iz čaše »pobjegne«. Uzima se čim zaboli želudac ili nastane žgaravica, naročito poslije masnog jela.

6. Litru šumskih ili vrtnih jagoda staviti u litru jestivog ulja. To treba da stoji dva mjeseca na suncu. Uzima se triput dnevno po jednu žlicu.

7. Dogodi se da čovjeka grčevito zaboli želudac poslije nekog jela ili pića. Za takav slučaj dobro je imati u kućnoj ljekarni alkohola turu lincure u jakoj komovici ili prirodnoj šljivovici. Pije se čašica-dvije dnevno.

8. Dvije šake zobi i dvije žlice meda kuhati 40 minuta ulitri i pol vode. Pije se više puta dnevno po šalicu i ujedno umjesto vode.



Pratite naše objave na Facebook-u